Artikkeli Miiris Naturacolorum

Share on facebook

Artikkeli NaturaColorum postikortit ja julisteet Miirikseltä

”Syntyi väripolun varrella, monta luontoaihetta.”


postikortti miiris porukan naturacolorum

korttiketsmaller 1”Luminen helmikuu ketun viiksiä virittää.

Pörröinen turkki suojaa ja lämmittää.”

Kettu ja monta muuta eläinhahmoa seikkailee uusissa postikorteissa ja julisteissa. Korttien alkuperäiskuvitukset olen maalannut luonnonväreillä.

Nämä ihanat värit kuljettavat tutkimusretkille ja taiteentekemiseen luonnon innoittamana. Tämä polku herättää aistit ja antaa uusia ulottuvuuksia kokonaisvaltaisesti. 

Miiriksen väripolkua

vuoden 2019 tammikuussa kiinnostus kasviväreihin heräsi uudelleen. Aiempi kosketus väreihin oli syntynyt opintojen myötä 2000 ”milleniumina”. Artesaaniopinnoissa tutustuimme kasvivärjäykseen. Keräsimme värikasveja ja teimme värikokeiluja langoille. Asia oli kiinnostavaa, mutta jäi uinumaan ja odottelemaan seuraavaa tulemistaan.

Aloittelin tätä uutta kautta palaamalla entisiin kokeiluihin. Jatkoin siis villalankoja värjäillen ja pian kokeiluihin tulivat myös kankaat ja paperi. Ekoprinttejä testailin ja etsin tietoja eri lähteistä. Aiheeseen tuli tarve perehtyä lisää.

Uusien värikokeilujen innoittamana syntyi ystävän kanssa yhteisnäyttely Suonenjoelle Kellarikalleriaan lokakuussa 2019.

Kasvimusteet ja -pigmentit

Kevään 2020 myötä tein lisää luontohavaintoja ja päädyin rakentamaan lisää  kasveista ”liemiä”. Liemet esim. kasvimusteet valmistan käyttötarkoituksen mukaan. Liemien lisäksi etsin ja työstän pigmenttejä  paikallisista kasveista.  Kokeilen ja yhdistelen löydettyä tietoa omanlaiseksi väripoluksi. Yritän  käyttää mahdollisimman vähän lisäaineita, jotka kuormittavat luontoa. Moni ainesosa onkin kotikeittiössä jo olevaa tai ruokakaupasta löytyvää. 

NaturaColorum kortit ja julisteet

Menneen vuoden värinrakennus, luontohavainnointi  ja taidetyöskentely tiivistyivät jälleen näyttelyksi. Joulukuussa 2020 sain tilaisuuden rakentaa seinäkollaasin Kahvila Väkkärän tilaan. Eläinveijjarit olivat esillä. Samaisista kuvista teetätin paikallisessa Digipainossa kortteja ja julisteita. Kuvasarja onkin nyt esillä Porukan verkkokaupassa eri muunnelmina: postikortit, juliste a3 ja juliste a4. 

Polku kuljettaa uusiin seikkailuihin. Värientestaus jatkuu ja päivitän  tapahtumia Facebookissa.

Toivotan kuvien myötä kaikille hyvää  luonnon värittämää vuotta. 

”Etsin vastauksia, löydän lisää kysymyskiä.”

-Mary I.-

m_iiris

m_iiris

Jätä kommentti

Porukan uutiset

Porukan ajankohtaisia asioita voit seurata myös Facebook- sivultamme

Viimeisimmät julkaisut

Ajankohtaista
Viherpalvelu Virena

Virena – Kevät Keikkuen tulevi

Ja kevään myötä on laitettava kesäsuunnitelmat taas uusiksi. Tarkoitus oli, että Ainolan Pihamaa olisi avattu myymälätoimintaan tulevalle kesälle. Terveystilanteeni ei kuitenkaan anna siihen nyt mahdollisuutta, sillä kevään- kesän aikana joudun operoitavaksi ja siinä ei sitten kasvilaatikoita taas nostella hetkeen. 

Taimien ennakkotilaukset on kuitenkin syksyllä tehty, joten ensi viikosta alkaen täyttyy Ainolan piha taimilaatikoista. Niin avojuurisista kuin ruukkutaimistakin. Nyt on siis yritettävä mahdollisimman nopeasti myydä kaikki pois, sillä ikävää on jos kauniit kasvit kuolevat hoidon puuttuessa ennen maahan kasvamaan pääsyä. 

Verkkokaupasta löydät edulliset avojuuritaimet, joita on tulossa ruukutettavaksi. Voit ostaa suoraan verkkokaupasta, tai kysyä isompaa erää vaikka sähköpostilla. Esikasvatukseen tarvittavia ruukkuja on myös saatavissa edullisesti.

Katso kaupassa: 

kysy lisää: info@virena.fi tai p. 040 7301300

Katso alta tarkemmin:

Read More »
Ajankohtaista
Sanapakka

Pääsiäishaaste

Mitä jos elämä ei päätykään roskikseen? Lajittelemalla voi herättää roskan kuolleista ja antaa sille kokonaan uuden elämän: lajitelluista jätteistä tehdään uusia tuotteita.
Tie uuteen elämään käy roskakatoksen kautta. 
Read More »

Katso video